Składniki suche:
- 250g mąki
- 100g cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody
- płaska łyżeczka cynamonu
- pół tabliczki czekolady pokrojonej na małe kawałki
Składniki mokre:
- 2 jajka
- 100 ml kefiru
- 20 ml oleju
- szczypta soli
- dwa jabłka pokrojone w kostkę (dodajemy na końcu)
Wykonanie:
W jednej misce mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i sodą. Dodajemy cukier, cynamon oraz czekoladę i dokładnie mieszamy. W drugiej misce łączymy jajka z kefirem, olejem i solą. Następnie łączymy składniki suche i mokre aż uzyskamy jednolitą masę. Dodajemy jabłka.
Pieczemy 25-30 minut w temperaturze 200 stopni lub do tzw suchego patyczka.
Pieczemy 25-30 minut w temperaturze 200 stopni lub do tzw suchego patyczka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz